Herunder er et overblik over de ydelser du kan forvente af en købermægler

Ydelser du kan forvente af en købermægler

PRISFORHANDLING
Alle boliger har en udbudspris – og en salgspris, som ofte ligger betydeligt under. Købermægleren kender salgspriserne i dit lokalområdet og ved, hvordan man bedst forhandler om prisen. Typisk vil en købermægler kunne opnå et væsentligt større prisnedslag, end du selv vil kunne opnå.
BESIGTIGELSE
Du kan få en købermægler til at besigtige den bolig, som du er interesseret i. Købermægleren bestiller en fremvisning hos mægleren og gennemgår derefter ejendommen. En besigtigelse er tit en god indledning på en prisforhandling.

En besigtigelse kan gennemføres både sammen med dig og mægler eller med mægler alene. 
BOLIGJURA
Når du køber bolig, skal du huske at sikre dig, at der er et rådgiverforbehold i købsaftalen. Det giver dig retten til, at du får alle dokumenter i handlen gennemgået af din købermægler inden der meldes endelig handel, så du sikrer dig, at alt er som det skal være. 

Man kan sige, at rådgiverforbeholdet er en gratis fortrydelsesret. Normalt koster det 1 % af købsprisen at fortryde boligkøbet, hvis det gøres, inden fortrydelsesretten udløber. Men ved at have et rådgiverforbehold skrevet ind i købsaftalen, kan du frafalde handlen vederlagsfrit. Der er dog nogle formaliteter, der skal være overholdt. Tal med din købermægler om det. 

En del af den juridiske sagsbehandling ifm boligkøb er desuden udarbejdelse af skøde og refusionsopgørelse. Og muligvis debitorskifte eller forhøjelse af sikkerhed, hvis der er tale om en ejerlejlighed. Dette er alt sammen noget der bør være inkluderet i den juridiske rådgivning, som en købermægler tilbyder. 

BYGGETEKNISK GENNEMGANG
Specielt hvis du køber villa eller sommerhus, kan det i en række tilfælde være tilrådeligt at inddrage en bygningssagkyndig eller lignende byggefaglig ekspert, som kan gennemgå boligen. 

Udgangspunktet vil typisk være tilstandsrapporten. Desuden vil din købermægler briefe den bygningssagkyndige omkring områder af boligen, som specielt ønskes belyst nærmere. Under alle omstændigheder bør du rådføre dig med din købermægler omkring behovet for en byggeteknisk gennemgang. 

Kontakt

Udfyld kontaktformularen herunder, så vil du blive kontaktet af en købermægler inden for 1 time, så du hurtigt kan få hjælp til dit mulige boligkøb.


[recaptcha class:the_recaptcha]